Index fórum

Index fórum

Fórum error

2009. május 01. - .fr

Kedves fórumozó! Az Index Fórumok elérése akadozik. Elnézést a kellemetlenségért, dolgozunk a hiba elhárításán. Köszönjük a türelmet.

Stílusosabban nem is kezdhetném az Index Fórumokkal foglalkozó blogomat. A fenti üzenet fogadja ebben a pillanatokban a fórumozni kívánó felhasználókat. Pontosabban egész nap ez van, sőt tegnap 17 órától már írni sem lehetett, csak tallózni a bejegyzéseket.

Nem első eset ez a fórum életében és bár minden webes szolgáltatásnál előfordul az átmeneti hiba, az Index Fórumoknál ez inkább "tulajdonságnak" mondható, semmint pillanatnyi zűrnek. A Fórum nem csak technikailag, minden szinten akadozik, mondhatnánk egyfajta látlelete az Index médiacsoport gondolkodásának, hozzáállásának a közösséghez, hozzánk felhasználókhoz.

Megszokhattuk már egy ideje, hogy az interneten legnagyobb szolgáltatók versengenek a felhasználók kegyeiért, minél több és jobb szolgáltatást kínálva számunkra. Az általános fórumok kategóriában Magyarországon a kezdetektől az Index Fórumok volt a középpont, ahol a legtöbb felhasználó, fórumozni, vitázni, csevegni kívánó ember összegyűlt. Éppen ezért szembetűnő, mennyire elhanyagolt, milyen gyermekbetegségekkel küzd már évek óta és mennyire fittyet hány a mi igényeinkre, akik használjuk azt. Monhatná erre az Olvasó, hogy akkor a piac törvényei azt diktálják, válasszunk másik szolgáltatást, ahol a tulajdonost, az üzemeltetőt foglalkoztatja a felhasználók megelégedettsége is. Sajnos ez nem ilyen egyszerű, a magyar fórumos közösség nem "mozgatható" egykönnyen, a fórumok jellegzetessége pedig hogy csak egy "kritikus tömeg" felett van értelmük. Ha vitázni szeretnék másokkal, akkor szükség van rá, hogy sokan olvassák a bejegyzéseket rövid időn belül, másképp nem alakul ki az elvárt, vitaképes közösség. Az Index Fórumok talán egyetlen érdeme, hogy ez a tömeg folyamatosan jelen van már 2000 óta.

Nem tehetek tehát egyelőre mást, mint hogy saját kis eszközeimmel bemutatom, mit tettem és mit kívánok tenni, milyen harcaim voltak az Index Fórummal és hogyan képzelem el a fórumok jövőjét.

A bejegyzés trackback címe:

https://index-forum.blog.hu/api/trackback/id/tr131097483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vlagyimir Iljics 2011.11.11. 18:50:53

Hmm... jééé néddmá mit találtam.

vallaskritika.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=99827

Lám, más sem elégedett az index fórummal...

Amit nem értek, hogy ez a blog is indexes üzemeltetésű, itt szabad őket élesen bírálni? Esetleg ide nem ér el a kezük?

Engem speciel 2 hét után töröltek nyomtalanul véglegesen, kb 60 hsz elkövetése után, amikben főleg Orbánékat igyekeztem, szerintem viszonylag kulturáltan kritizálni.

Felszólítás, figyelmeztetés, előzmény, bármilyen előjel nélkül, tökéletesen töröltek. Nicket, hozzászólásokat mindent mindenhonnan nyomtalanul. Nem tiltás volt, tökéletes likvidálás. Az emil maradt, és a blog is. Erről a fórumos likvidálásról még e-mail sem jött, hogy moderálás történt vagy valami... Lehet hogy technikai hiba?

Vagy az index fórumon ez így megy?

Nincs olyan hogy "te figyelj egy kicsit durva a mit csinálsz, és ez egy első figyelmeztetés" tehát esetleg legelőbb egy figyelmeztető moderálás egy-egy vadabb beírás törlése és a "következőnél már szigorúbbak leszünk, vegyél vissza" - komment... vagy valami ilyesmi?

Úgy tűnik ami ott tapasztalható, az valami balkáni, ukrán jellegű, posztkomcsi, ellentmondást nem tűrő, kakaskodó nárcisztikus pszichopata zsarnoki attitűd. Kis pukkancs napoleonkák, hitlerkék, sztálinkák maradtak már csak ott moderálni??
Kár érte...

Bár sokan libsizik őket, de szerintem ott már rég nem azok vannak, hanem épp ellenkezőleg, tudjuk kik (akiknek tetszik a kötelező hittan az iskolákban...)
De én reménykedem hogy csak technikai hiba volt a likvidálásom. Bár nem tudom hol és hogyan kell megkérdezni, vagy megreklamálni emilben. A fórumon pedig értelemszerűen nem fogom, hiszen ezek után nem merek újra beregisztrálni, mivel ha esetleg mégis velem van a baj, úgyis bármikor megint eltűnhetek figyelmeztetés válasz nélkül, ha ott ez "stílus"...

Szóval inkább hagyom a fenébe az Index fórumot... Úgysincs jó híre. Szivassák csak ott egymást, aztán majd azon veszik magukat észre, hogy már csak a moderátori gárda van jelen és saját magukat szivatják....
Vagy már most így van? ;)

Revolutionist 2011.12.06. 16:32:28

Nah hát úgy látszik az Index fórum le is zárta magát. Már be nem jelentkezve nem lehet látni a topikokat mint régen.
Szép lassan építi le magát a saját idiotizmusa miatt ez a brigád. Szétverték a magyar webtársadalom valaha legjobb és legfrekventáltabb helyét.
Elüldözték az ott jelenlevők 90%-át, illetve az ott jelenlevő értelmes emberek 99%-át... Ott maradtak maguknak, most már tökmindegy már le is zárták, mert már a kutya sem kíváncsi rájuk... Gratulálok nekik! Kis magyar fórum valóság...

Vlagyimir Iljics 2011.12.11. 22:55:19

Az egész Index gusztustalan gyomorforgató pitiáner sunyi szánalmas aljas féregségét bizonyítja a Soprtgéza nevezetű szennysport magazin. Ahol hozzászólni ugye nem lehet. Viszont nekik szimpatikus csapatokat istenítenek, aminek nem szurkolnak, nem szeretik, azt meg simán lenyomorultozzák. Erre a szinte süllyedt a magyar internet "média"... Mindenféle arrogáns mélybuta dilettáns barmot odaengednek hogy írogass primitív agyhalott baromságait... Nyomorúságos szégyen... persze meg nem lep már senkit... megszoktuk...

sportgeza.hu/futball/2011/12/10/real_madrid-barcelona/

Vlagyimir Iljics 2012.01.09. 00:34:18

Szinte bármikor bármelyik topikba benézek az Indexen, mit látok? Törölt hozzászólások, törölt beírók, foghíjak, névtelen beírók, nem lehet tudni ki, mikor kinek válaszolt, teljesen érthetetlen, összefüggéstelen, össze-vissza, dilettáns és agyatlan módon törölgetett, kvázi "moderált" topikok dömpingje. Az Index fórumát teljesen, tökéletesen, visszafordíthatatlanul szétverték, tönkretették, érthetetlenné, követhetetlenné tették, szégyenletes katasztrófává züllesztették. Kivéve persze a perverzség, pornográfia és politikai anyázás; a beteges torz dolgok azok jól mennek... Ahol érdemi szofisztikált viták voltak, ahol értelmes hozzászólások neagyisten kritikák voltak, mind kivétel nélkül ki lett herélve. Az Index fóruma a magyar net mélypontja lett, már jó ideje. A pitiáner, kicsinyes, részrehajlás és nyomorúságos, szánalmas önkény szégyentáblája. Szégyen és gyalázat. Szánalmas és nyomorúságos. Jobban járnának ha az egészet törölnék és teljes tabularasa-val újraindítanák. Még az is kisebb nyilvánvaló, köz-szégyen és közmegvetés tárgya lenne, mint ez a züllés és kritikán aluli igénytelenség, mélyostoba, dilettáns gusztustalanság, ami ott tobzódik... hányni lehet az indexfórumtól...
süti beállítások módosítása